Pagina's

zaterdag 31 januari 2015

Another dress for the winter

Het idee voor deze jurk 'pin-de'ik al een tijdje terug. De ingrediënten voor het recept, 1 stuks stof van jaren terug, 1 patroon Louisa dress van Companie M ,had ik al in huis.


3
 
Nog een toefje roezels en de jurk is klaar!


5


2

En een (bijna ; ) onzichtbare rits!

4


6

zondag 11 januari 2015

Goede voornemens en een super-snelle-sjaal

Goede voornemens, kan het nog? In het afgelopen jaar ben ik begonnen met dit blog, maar ook met het ontdekken van veel andere blogs. Zo 's ochtends met een bakje koffie al die leuke creaties van anderen bekijken en bewonderen. Heerlijk. Of 's avonds als de kinderen op bed liggen, (uitgeput, ha, ha ; ) op de bank. Zo veel leuke creaties, en mijn 'to-make-wish-list' werd maar langer. Een lijst die steeds langer werd, maar natuurlijk ook de tijd die steeds minder werd. Want natuurlijk kon ik in die tijd ook even een patroon overnemen ofze. Na een jaartje veel creaties van anderen te bewonderen, genoeg inspiratie voor jaren! Dus dit jaar alleen nog maar (nou ja, niet helemaal natuurlijk ; ) zelf creëren!

En de plannen? Genoeg ; ) Maar mijn wens is toch wel om toch meer voor mijzelf te gaan maken. Steeds schuif ik dat weer naar achteren en begin weer aan iets leuks voor een van de kinderen. Ik weet niet of dit wel gaat lukken .. Vorige week pakte ik dit rokje weer op (rits zit erin, pasvorm aangepast, zit nu perfect) en ben bezig met een blousje voor erbij. Alleen ... ben begonnen met een jumpsuit voor de jongste ; ) Tja, het blijft een hobby hè? Ik kon het gewoon niet laten. Zo leuk dat ik het vind om iets te maken voor de kinderen. Voor mijzelf pas ik vaak het patroon aan tot het helemaal naar mijn wens is. En voor de kinderen zit het vaak direct goed en anders is het zo aangepast.

En een ander plan om te maken zijn .... Mutsjes! Gewoon omdat ik ze zo schattig vind staan! Bij de jongste dan. En misschien nog een paar schoentjes als slofjes.

Oh, ja, nog een voornemen: Het maken van een Theo van Zonen09. Ik heb het patroon al een tijd in huis en soms was ik er al bijna mee begonnen. Alleen, eerlijk, ik kijk er een beetje tegenop ; ) En toch zo'n zin om er een te maken. Maar dit jaar neem ik mij gewoon voor er niet zo lang mee te wachten .. en dan ook direct maar een Cisse en Ole te maken .. typ het maar snel in, want anders schuif ik het weer door .. was het al te lang van plan. Sjoef, het staat er, nu moet ik mij er wel aan houden, ha, ha. En ja, uit het boek van 'Homemade mini-couture'. Vind er zoveel leuke patronen in staan voor jongens en meiden! En ... enz!!!

En dan hieronder mijn laatste creatie, iets wat ik een paar weken geleden al van mijn 'to-make-wish-list' af heb kunnen strepen:

Sjaal

Ik zag deze sjaal een tijdje geleden op het blog van fliegfederfrei. Het is een sjaal die je met je armen (ja ècht waar!) breit. Ik was direct helemaal weg van het grove effect van de sjaal. En eigenlijk ook wel van de kleur. Maar wat mij direct over de streep trok om de sjaal te maken was dat het in een half uurtje (yes!) gebreid is. DIY? Ga naar haar blog voor het (echt heel goed) te volgen you-tube filmpje!

Fijne week en een creatief 2015!

vrijdag 2 januari 2015

Stofje wordt blouson!

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! Aan het einde van het jaar maakte ik de blouson uit de stof die je hier al eerder kon zien. Ik haalde het patroon uit de Burda Easy van lente / zomer 2014. En 'easy' was het inderdaad. Zoals je misschien al gelezen hebt op mijn blog, gebruik ik voor mijzelf graag  patronen die snel zo in elkaar zitten. En dit was weer zo'n patroon! Het tekenen van het patroon koste nog meer tijd dan het in elkaar zetten. Wat het ook snel maakte was dat ik op de rits na, de hele blouson met de overlock in elkaar kon zetten. 

Ik heb de blouson al een aantal keren, met veel plezier, gedragen. Een heerlijk patroon ook wat betreft de pasvorm. Echt een patroon om nog een keer te gebruiken!

3

4a

2

1b

Note voor mijzelf: Als je de lengte van het patroon met 10 centimeter verlengd, koop dan ook een 10 centimeter langere rits ; ) 



Stof:         Lokale markt
Patroon:   Burda easy lente / zomer 2014